In ons gezinshuis is iedereen welkom, elk kind doet er toe!

Aandacht

Wanneer voel jij je gezien en gehoord? Bij Thuis in Huis willen we graag weten wat je meemaakt. Hoe zag je schooldag er uit vandaag? Komt er een herinnering bij je bovendrijven? Is het een leuke of een grappige herinnering? Of maakt het je juist verdrietig als je ergens aan terugdenkt? Het is belangrijk om aandacht te hebben voor elkaar. Als jij jouw verhaal kwijt kan en je gezien voelt dan groei je prettig op.

Structuur

Voor iedereen is structuur belangrijk in het leven, dus ook voor jou als bewoner. We ontbijten en eten 's avonds gezamenlijk. Telefoons gaan van tafel zodat we tijd voor elkaar hebben en kunnen genieten van het eten. Natuurlijk is er vrije tijd of een eigen invulling van je tijd, daar hoort huiswerk natuurlijk ook onder, maar ook ontspannen tv kijken of lekker in de tuin spelen.

slider1

Ontspanning

Je hebt bij Thuis in Huis jouw eigen kamer. Na een schooldag of een intensieve bezigheid wil je je ook wel eens terugtrekken en dat kan. Jouw ruimte wordt door anderen gerespecteerd. Natuurlijk is het ook leuk om er op uit te trekken. Samen gaan we op zoek naar activiteiten waar jij jouw energie en creativiteit in kwijt kan of juist iets wat je rust biedt. Zo vinden we samen met jou een zinvolle invulling van je dag.

Spelen

Houd jij ook zo van spelen? Of lekker kunnen rennen, springen en dansen? Bij Thuis in Huis is er binnen en buiten voldoende ruimte om te bewegen. Door te spelen, leren we elkaar kennen en leren we met elkaar om te gaan. Samen leuke (bord)spellen doen, met elkaar buiten spelen, knutselen, et cetera. Of we gaan er samen op uit!

Samenleven

In het leven ben je niet alleen, al kan het wel soms zo voelen. Binnen Thuis in Huis richten wij ons op samenwerken en samenleven. We wonen met zijn allen in huis, dus is het van belang om rekening met elkaar te leren houden. Belangrijk is om geduld te (leren) hebben, dan lukt het beter om aardig te kunnen zijn naar elkaar en elkaar te helpen. Thuis in Huis helpt je om op een rustige manier jouw grens aan te geven. We helpen elkaar en werken met elkaar samen, bijvoorbeeld door voor het eten gezamenlijk de tafel te dekken en af te ruimen. Het huis is van ons allen en daarom heb jij net als alle bewoners taken.

Aandacht, ontspanning, structuur en spelen